Obaveštenje
Broj pregleda

Bespovratna podsticajna sredstva za opremu u pčelarstvu Ministarstva poljoprivrede

Podeli sa prijateljima:

Ministarstvo poljoprivrede Republike Srbije donelo je novi Pravilnik o podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, sa ciljem unapređenja primarne poljoprivredne proizvodnje u stočarstvu, uključujući i pčelarstvo. Pravilnik, objavljen u „Službenom glasniku RS“, stupio je na snagu i omogućava bespovratna sredstva za nabavku nove opreme i mašina u okviru ove oblasti.

Košnice, selo Lozan, foto: Svrljiške novine
Košnice, selo Lozan, foto: Svrljiške novine

Ova sredstva namenjena su fizičkim licima, preduzetnicima, privrednim društvima, zemljoradničkim zadrugama, srednjim školama, naučnoistraživačkim organizacijama, kao i crkvama i manastirima. Da bi ostvarili pravo na podsticaje, korisnici moraju biti upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i imati prijavljeno odgovarajuće gajenje životinja ili pčelinjih košnica.

Za pčelarstvo, sredstva su obezbeđena za nabavku košnica, satnih osnova, centrifuga, električnih uređaja za otklapanje saća, pčelarskih vaga, kontejnera i druge opreme potrebne za savremeno bavljenje pčelarstvom.

Zahtevi za dodelu sredstava podnosiće se od 18. oktobra do 2. novembra 2024. godine preko platforme eAgrar, uz neophodnu dokumentaciju. Svi podnosioci zahteva moraju dokazati da su izmirili obaveze prema Ministarstvu i drugim javnim prihodima, te da predmet investicije nije finansiran iz drugih izvora.

Ovaj program predstavlja deo šireg plana podrške unapređenju poljoprivredne proizvodnje i razvoja ruralnih područja, sa posebnim naglaskom na stočarstvo i pčelarstvo.

KOMPLETAN PRAVILNIK I OSTALA DOKUMENTA SU NA OVOM LINKU.

Imate komentar?

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sir

ODLIČNA VEST: Svrljiški belmuž proglašen za treće najbolje jelo sa sirom na svetu

Slavska čestitka

Miletić uputio čestitku svima koji slave Sveta Petku

Srećna slava

SNS Svrljig proslavio stranačku slavu Svetu Petku

Cene goriva

Nove cene goriva u narednih sedam dana

Srbija

Obolelima od retkih bolesti poslato oko 2.500 vaučera

Sat unazad

Početak zimskog računanja vremena u nedelju, 27. oktobra

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano