Neće, pa neće...
Broj pregleda

Svrljig pretrpeo težak poraz na gostovanju OFK Nišu

Podeli sa prijateljima:

U 10. kolu Zone Centar, FK Svrljig poražen je na gostovanju od ekipe OFK Niš rezultatom 4:1 (3:0) na stadionu Pantelej.

OFK Niš - FK Svrljig 4:1, detalj sa utakmice, foto: M.M.
OFK Niš – FK Svrljig 4:1, detalj sa utakmice, foto: M.M.

Utakmica je počela u dobrom ritmu, ali su domaćini brzo poveli već u 8. minutu golom Alekse Čukića, koji je sjajnim udarcem poslao loptu u same rašlje, ostavivši golmana Nikolu Tacevića nemoćnim.

Nastavak pritiska OFK Niša doveo je do drugog gola već u 16. minutu, kada je Jovan Jovanović postigao pogodak glavom posle prekida.

Deset minuta kasnije, Čukić je ponovo bio precizan, ovaj put silovitim udarcem, povećavši prednost domaćina na 3:0.

Utakmicu je obeležila i sporna situacija u kojoj je sudija Stefan Milićević pokazao crveni karton Vladimiru Jovanoviću iz FK Svrljiga. Prema rečima prisutnih, Jovanović je samo pokušao da smiri sukob između igrača, zbog čega je ovaj potez izazvao nezadovoljstvo gostujuće ekipe. Ostaje nejasno da li je domaći igrač, koji je navodno isprovocirao sukob, takođe trebao biti sankcionisan.

U drugom poluvremenu, trener Svrljiga, Nebojša Milićević, odlučio je da se povuče i čeka prilike, s obzirom na to da je ekipa igrala sa igračem manje i bila oslabljena povredama. Međutim, domaćini su nastavili sa dominacijom, a Čukić je u 67. minutu svojim trećim golom na meču postavio rezultat na 4:0.

Svrljig je do kraja uspeo da smanji rezultat iz jedanaesterca u 76. minutu, kada je Predrag Mladenović bio precizan sa bele tačke, nakon što su domaćini napravili faul u svom kaznenom prostoru. Gosti su imali još nekoliko prilika, ali nisu uspeli da smanje zaostatak. Golman Svrljiga, Nikola Tacević, istakao se sa nekoliko odličnih odbrana, sprečivši još ubedljiviji poraz.

FK Svrljig će priliku za popravak imati u narednom kolu, kada će na svom terenu dočekati ekipu Mladosti iz Medoševca, uz nadu da će uspeti da osvoje važne bodove.

Jedan komentar

Imate komentar?

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sir

ODLIČNA VEST: Svrljiški belmuž proglašen za treće najbolje jelo sa sirom na svetu

Slavska čestitka

Miletić uputio čestitku svima koji slave Sveta Petku

Srećna slava

SNS Svrljig proslavio stranačku slavu Svetu Petku

Cene goriva

Nove cene goriva u narednih sedam dana

Srbija

Obolelima od retkih bolesti poslato oko 2.500 vaučera

Sat unazad

Početak zimskog računanja vremena u nedelju, 27. oktobra

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano