Novosti
Broj pregleda

Odgovor v.d direktora Doma zdravlja Svrljig predsedniku opštine

Podeli sa prijateljima:

Vršilac dužnosti direktora svrljiškog Doma zdravlja uputio je redakcji portala ,,Svrljiške novine” odgovor na tekst ,,Marković o zapošljavanju u svrljiškom Domu zdravlja: Neprihvatljivo je dovoditi ljude iz drugih gradova” koji vam prenosimo u celosti.

9201F9F0 084F 4F13 95B0 5B9AC8C3FE7D
Dr Dejan Antić, foto: privatna arhiva

Odgovor v.d direktora Doma zdravlja Svrljig g-dinu predsedniku opštine na izraženom nezadovoljstvu zbog prijema u radni odnos pravnika iz Niša.

Nakon uvida u primljenu dokmentaciju od ukupno dva kandidata koji su se prijavili na konkurs,komisija za prijem kandidata,sastavljena od radnika ustanove sa najvišom stručnom spremom, stažom i iskustvom, obavila je razgovor sa svakim od kandidata, zasebno. Vodeći računa o zakonskoj proceduri za prijem u radni odnos, pazeći na svaku vrstu diskriminacije po članu 18. 19. i 20. zakona o radu, komisija je uzela u razmatranje i konkursnu dokumentaciju kandidata iz Niša i pozvala ga na razgovor. Nakon saznanja da kandidat iz Niša, osim što ispunjava sve uslove po konkursu, ima znatno duži radni staž, veće radno iskustvo i znanje stečeno radeći ne samo na standardnim pravnim poslovima, već i u zastupanju ustanove i u sudskim sporovima, zašta je Dom zdravlja do sada plaćao druge pravnike, komisija je nakon većanja, jednoglasno odlučila da primi kandidata iz Niša.

Poučeni iskustvom i saznanjem da je sadašnji direktor zatekao račun u blokadi i koliko novca je opština ranije morala da plati na ime presuda i sudskih troškova, a zbog loših poteza i neiskustva ranijih pravnika i direktora Doma zdravlja u predhodnim godinama, kao i skorašnjim lošim potezima pravnika po ustanovu, smatramo da je komisija ispravno postupila, pre svega vodeći brigu o ustanovi a iznad svega postupajući po zakonskim parametrima. Zaključuje se da nema mesta nezadovoljstvu predsednika opštine, naprotiv. Vrlo je važno da ovako značajnu ustanovu vode ljudi sa znanjem i iskustvom i da opština i sam predsednik oko toga, nemaju većih briga i da ne treba sami da ih reflektujemo ili politički nastupamo.

Direktor je prihvatio predlog komisije bez ikakave namere da se degradiraju na bilo koji način pravnici koji žive u Svrljigu, mada se samo jedan od njih prijavio na konkurs i on već ima radno mesto.

Napominjemo i to da je u Domu zdravlja u predhodne dve godine primljeno oko 40 novih radnika i da su gotovo svi iz Svrljiga sem poslednjih par lekara koji su primljeni iz Niša, po konkursu koji je raspisala bivša pravnica. Tada niste izražavali nezadovoljstvo zbog prijema radnika iz Niša a i sada verujemo da to nije Vaš lični stav, već da Vam je ta izjava politički naložena kako bi se našao razlog za smenu direktora. Iako smo ovakvu reakciju unapred očekivali, komisija i dorektor su ipak odlučili po višim interesima od ličnih a to su sigurnost i stabilnost jedne od najvažnijih ustanova u našoj opštini u kojoj se građani leče. Takođe se strogo poštovala i zakonska procedura tokom odlučivanja i zato odgovorno stojimo iza ovakve naše odluke.

Takođe, već je trebalo da se raspiše konkurs za dva lekara kako bismo naše lekare poslali na specijalizaciju ali ih u Svrljigu nema više na birou za zapošljavanje. Kako da to izvedemo ako je: “neprihvatljivo dovoditi ljude iz Niša”?

Marković o zapošljavanju u svrljiškom Domu zdravlja: Neprihvatljivo je dovoditi ljude iz drugih gradova

Imate komentar?

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobro došli

Danas se održava 7. Sajam zimnice i zdrave hrane u selu Crnoljevica na putu ka Staroj planini

15. oktobar

DANAS OBELEŽAVAMO 15. OKTOBAR – MEĐUNARODNI DAN ŽENA NA SELU

Fudbaleri za vikend protiv OFK Niša

Igre iz Srbije

KUD “Prekonoga” na 52. Saboru narodnog stvaralaštva Srbije u Gornjem Milanovcu (FOTO)

U Drugom svetskom ratu

Obeležena 80. godišnjica oslobođenja Svrljiga

Počela je teška sezona za Svrljižane

FK Svrljig doneo bod iz Pukovca, a mogao je sva tri!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano