Ambasador prvi put u Svrljigu
Broj pregleda

Ambasador Japana posetio Svrljig povodom donacije specijalnog vozila za čišćenje kanalizacione mreže (FOTO)

Podeli sa prijateljima:

Danas je Svrljig posetio ambasador Japana, Njegova ekselencija Akira Imamura, u okviru projekta opremanja opštine Svrljig kombinovanim vozilom za čišćenje kanalizacione mreže, koje je donirala Vlada Japana. Donacija je vredna 71.000 evra i predstavlja značajnu pomoć narodu Svrljiga.

imamura

Ambasadora Imamuru svečano je dočekao predsednik opštine Svrljig, Miroslav Marković, zajedno sa svojim najbližim saradnicima.

donacija

Delegacija je najpre obišla donirano vozilo, poznato kao kanal džet, koje će služiti za održavanje i čišćenje kanalizacione mreže u opštini.

Predsednik Marković izrazio je zahvalnost na ovoj vrednoj donaciji i naglasio da opština Svrljig ima dugogodišnju i uspešnu saradnju sa Ambasadom Japana, podsećajući da ovo nije prva donacija, čime se potvrđuje prijateljski odnos između Japana i Svrljiga.

1

Ambasador Imamura izrazio je zadovoljstvo što je prvi put posetio Svrljig i najavio nastavak saradnje na obostrano zadovoljstvo. Takođe, građanima je poručio da će se ovakve inicijative nastaviti u budućnosti.

sastanak

Direktor JKSP Svrljig, Jovan Đorđević, istakao je da je donacija bila preko potrebna, s obzirom na dosadašnje troškove koje je opština imala zbog angažovanja vozila iz Niša za održavanje kanalizacione mreže. Ova donacija omogućava opštini da ubuduće samostalno obavlja ove zadatke, što je značajna ušteda za lokalni budžet.

2 Komentara

Imate komentar?

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobro došli

Danas se održava 7. Sajam zimnice i zdrave hrane u selu Crnoljevica na putu ka Staroj planini

15. oktobar

DANAS OBELEŽAVAMO 15. OKTOBAR – MEĐUNARODNI DAN ŽENA NA SELU

Fudbaleri za vikend protiv OFK Niša

Igre iz Srbije

KUD “Prekonoga” na 52. Saboru narodnog stvaralaštva Srbije u Gornjem Milanovcu (FOTO)

U Drugom svetskom ratu

Obeležena 80. godišnjica oslobođenja Svrljiga

Počela je teška sezona za Svrljižane

FK Svrljig doneo bod iz Pukovca, a mogao je sva tri!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano