Vozači sve zabrinutiji
Broj pregleda

Pružni prelaz u Svrljigu propao godinu dana nakon rekonstrukcije

Podeli sa prijateljima:

Iako je prošlo nešto više od godinu dana od rekonstrukcije pružnog prelaza u Svrljigu, prelaz se danas ponovo nalazi u lošem stanju.

Pružni prelaz Svrljig, foto: Svrljiške novine
Pružni prelaz Svrljig, foto: Svrljiške novine

Asfalt između šina je propao, a vozači ističu da se prelaz svakim danom pogoršava. Nije jasno da li je problem nastao zbog loše izgradnje na samom početku ili su teretni vozovi i teretni kamioni ponovo oštetili ovu saobraćajnicu.

Podsećamo, krajem aprila prošle godine izvršena je rekonstrukcija pružnog prelaza, tokom koje je dodat i manji trotoar, ali nažalost, prelaz nije dugo ostao u dobrom stanju. Tada je narodni poslanik Milija Miletić apelovao na nadležne da poprave prelaz i postave nove branike.

Rekonstruisan pružni prelaz u Svrljigu, preostaje postavljanje novih branika i signalizacije

Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Svrljig, Miletić je iskoristio priliku da obavesti javnost da se sastao sa ključnim ljudima iz Železnica Srbije. Rezultat tog sastanka je da će Svrljig biti među 50 opština i gradova u Srbiji gde će biti postavljene nove, automatizovane rampe na pružnim prelazima, čime će se povećati bezbednost učesnika u saobraćaju.

3 Responses

  1. Treba izgraditi obilaznicu oko Svrljiga i totalno rekonstruisati put Svrljig-Niš. Svakodnevno narod putuje na posao, u školu ili kod lekara, saobraćaj je preopterećen šleperima. Postaje nepodnošljivo. Taj put je žila kucavica Svrljiga, kakav Radenkovac, Sokobanja, to su gluposti.

  2. Tu prvo ide minimum 20-25 cm.greda materijal.to se dobro utaba.onda ide jos min.15-20 cm.armiranog betona pa tek onda asfalt minimum 15cm.Ali Srbija je to,svaka vajdica na kombinu je top.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

IN MEMORIAM

Komemorativni skup povodom smrti Tomislava Savića Kečera

Svrljiški vatrogasci-spasioci obeležili krsnu slavu

13. septembar

Crveni krst Svrljig obeležio Svetski dan prve pomoći

Bravo!

Svrljižanin Milan Svetozarević trijumfovao na Otvorenom padobranskom prvenstvu Srbije

Sportske vesti

Poraz FK Svrljiga u Belotincu nakon preokreta

Sportske vesti

FK Svrljig danas protiv ekipe Naša krila u Belotincu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano