O pisanju drugih ,,medija''
Broj pregleda

Direktor OŠ “Dobrila Stambolić” demantuje tvrdnje o lažnim vestima: Odeljenja formirana po zakonu

Podeli sa prijateljima:

U osnovnoj školi “Dobrila Stambolić” u Svrljigu, u poslednjih nekoliko dana se šire dezinformacije o navodnom ,,haosu” zbog formiranja novih odeljenja. Direktor škole, prof. Milan Bogdanović, oštro demantuje ove tvrdnje, ističući da je sve urađeno u skladu sa zakonom i Stručnim uputstvom o formiranju odeljenja.

Osnovna škola, foto: RBS
Osnovna škola, foto: RBS

Kako se moglo čuti tokom jučerašnjeg dana sva odeljenja su formirana prema zakonskim propisima, a rukovodstvo škole, stručna služba i učitelji rade savesno i u najboljem interesu dece. Komunikacija sa roditeljima je odlična, a za sve što je urađeno OŠ ,,Dobrila Stambolić” ima saglasnost Školske uprave u Nišu i Ministarstva prosvete.

– Nakon objave nekih medija (o navodnom haosu u školi) izjavljujem sledeće: Ne postoji nikakav haos u školi. Sva odeljenja formirana su u skladu sa Stručnim uputstvom o formiranju odeljenja i u skladu sa zakonom. Rukovodstvo škole, stručna služba i učitelji rade savesno i u interesu dece. Za sve što radimo imamo saglasnost Školske uprave i Ministarstva prosvete. Sa roditeljima imamo odličnu komunikaciju. Ovde je neko (lokalni politički propalitet, možda) hteo namerno da unese nemire. Ja, zaista, nemam potrebu da se pravdam i demantujem svakog ko na fejsbuku nažvrlja nešto. Mislim da je ovo samo bedni pokušaj nekih koji ne biraju sredstva kako da skrenu pažnju na sebe, istakao je direktor OŠ ,,Dobrila Stambolić” prof. Milan Bogdanović.

Direktor OŠ ,,Dobrila Stambolić'' Milan Bogdanović, foto: M.M.
Direktor OŠ ,,Dobrila Stambolić” Milan Bogdanović, foto: M.M.

Odeljenje roditelja koje je najviše pogođeno ovim navodima potvrdilo je da su se sastajali kako bi sami razgovarali o najboljem rešenju za svoju decu, bez mešanja politike. Odluka o formiranju trećeg odeljenja, koje je izazvalo najviše pažnje, doneta je uz saglasnost relevantnih obrazovnih institucija.

– Ovo nije politika, već zakon. Politikanstvom, a ne politikom i to baš u vezi sa decom i školstvom bavi se profesor koji predaje u srednjoj školi, koji je odbornik i koji je na izborima prevario glasače, kaže jedan od roditelja, te dodaje da su njih troje, politički angažovani stranci Zavetnici, prišli roditeljima u parku kako bi umešali politiku u celu priču, što mogu da potvrde i predsednica SO Svrljig i zamenik predsednika opštine Svrljig, jer su i igrom slučaja i njihova deca u tom odeljenju.

– Roditelj sam učenika koji je pohađao i ostao u istom odeljenju, sastao sam se sa ostalim roditeljima na poziv većine roditelja kako bi smo razgovarali o tome da li deca mogu da ostanu zajedno u istom odeljenju, ali kada sam video da ovo prerasta u politički skup i da dolaze predstavnici stranke Zavetnici među kojima je i Milan Milutinović, napustio sam skup i nisam bio jedini, rekao je roditelj jednog od deteta OŠ ,,Dobrila Stambolić”.

Na kraju priče zadovoljni su i roditelji i učenici, jer Osnovna škola sagledala sve probleme i da niko ne bude oštećen prilikom formiranja tog trećeg odeljenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sportske vesti

Poraz FK Svrljiga u Belotincu nakon preokreta

Sportske vesti

FK Svrljig danas protiv ekipe Naša krila u Belotincu

Srbija

Miletić uputio čestitke povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Vozači sve zabrinutiji

Pružni prelaz u Svrljigu propao godinu dana nakon rekonstrukcije

Obaveštenje

Počinju radovi na smanjenju rizika od neeksplodiranih sredstava za izgradnju gasovoda u istočnoj Srbiji

Predlog o izgradnji puta između Svrljiga i Sokobanje

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano