Punoletstvo
Broj pregleda

Koncert Bobana Zdravkovića otvorio 18. Belmužijadu

Podeli sa prijateljima:

Svrljig, 3. avgust 2024. — Sinoć je na gradskom stadionu FK ,,Svrljig” u Svrljigu svečano otvorena 18. Belmužijada uz spektakularni koncert Bobana Zdravkovića.

Boban Zdravković, foto: M.M.
Boban Zdravković, foto: M.M.

Mnogobrojna publika uživala je u hitovima poznatog pevača, čime je započeta manifestacija koja svake godine privlači sve veći broj posetilaca.

Predsednik opštine Svrljig, Miroslav Marković, obratio se prisutnima čestitajući manifestaciji punoletstvo: “Čestitam svima na ovom značajnom jubileju. Belmužijada je postala simbol našeg kraja i ponosni smo što iz godine u godinu beležimo sve veći uspeh. Ova manifestacija će se i dalje unapređivati, kako bismo pružili još bolji doživljaj svim našim gostima.”

Svečano otvaranje, foto: M.M.
Svečano otvaranje, foto: M.M.

Narodni poslanik Milija Miletić takođe je pozdravio sve prisutne: “Drago mi je što vidim toliko ljudi iz različitih krajeva kako dolaze da uživaju u našoj tradiciji. Belmužijada je dokaz da se trud i ljubav prema svom kraju uvek isplate. Nastavićemo da podržavamo ovakve manifestacije koje čuvaju našu kulturu i običaje.”

Posetioci su imali priliku da uživaju u pripremi tradicionalnog belmuža, raznovrsnoj dobroj hrani i piću, kao i sportskim disciplinama koje su sastavni deo ove manifestacije. Takmičenja u narodnim igrama, bacanju kamena s ramena i vuči konopca privukla su pažnju mnogih učesnika i posmatrača.

Belmuz

Danas se Belmužijada nastavlja koncertom Dragane Mirković, što garantuje još jednu veče ispunjenu muzikom i veseljem. Očekuje se da će i ovaj događaj privući veliki broj posetilaca i ljubitelja dobre zabave.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

IN MEMORIAM

Komemorativni skup povodom smrti Tomislava Savića Kečera

Svrljiški vatrogasci-spasioci obeležili krsnu slavu

13. septembar

Crveni krst Svrljig obeležio Svetski dan prve pomoći

Bravo!

Svrljižanin Milan Svetozarević trijumfovao na Otvorenom padobranskom prvenstvu Srbije

Sportske vesti

Poraz FK Svrljiga u Belotincu nakon preokreta

Sportske vesti

FK Svrljig danas protiv ekipe Naša krila u Belotincu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano