Search
Close this search box.
Obaveštenje
Broj pregleda

Dodela plastenika poljoprivrednicima iz Svrljiga

Podeli sa prijateljima:

Opština Svrljig i Fondacija Ana i Vlade Divac sutra će potpisati ugovore sa poljoprivrednicima koji su dobili plastenike za biljnu proizvodnju.

Plastenici, foto: pixabay.com
Plastenici, foto: pixabay.com

Na konkursu koji je bio raspisam 18. aprila ove godine, odabrana su 44 poljoprivredna proizvođača za dodelu plastenika koji su finansirani iz Lokalnog fonda za razvoj plasteničke proizvodnje ukupnog budžeta od 3 miliona dinara.

Konkursom je bila planirana podrška poljoprivrednim proizvođačima koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva na teritoriji opštine Svrljiga, a koji žele da otpočnu ili prošire svoj posao vezan za plasteničku proizvodnju, sa ciljem da se osnaže porodice i da im se omogući ekonomsko jačanje. Prednost su imale višečlane porodice, mladi koji žive na selu i kojima je poljoprivreda jedini izvor prihoda, jednoroditeljske porodice i žene koje su nosioci poljoprivrednih gazdinstava. Dve trećine sredstava u Fondu za nabavku plastenika obezbedila je opština Svrljig a trećinu Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa ADM korporativnim socijalnim investicionim programom – ADM Cares.

Potpisivanje ugovora o dodeli plastenika biće organizovano u petak 26. jula, u Centru za turizam kulturu i sport u Svrljigu u 12 časova.

2 Responses

    1. Nije tacno.. evo ja sam prvi put dobila i ne stidim se jer je to prilika koja se ne odbija i koja je neophodna coveku u uzgajanju raznih poljoprivrednih kultura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Fudbal

Škola fudbala „Džekson 018” osvojila prvu nagradu od osnivanja kluba

Sportske vesti

Dramatična pobeda FK Svrljig u četvrtom kolu Zone Centar: Savladana Mladost iz Batušinca sa 3:2

Odlična vest

Opština Svrljig dobija jedinstveno upravno mesto

Negovanje tradicije

17. SABOR GAJDAŠA BALKANSKIH ZEMALJA U SVRLJIGU

Obaveštenje

Najava preventivnih pregleda u Domu zdravlja Svrljig

Sport

FUDBAL: Pioniri iz Svrljiga ponovo na fudbalskom terenu posle duže pauze

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano