Search
Close this search box.
Sednica SO Svrljig
Broj pregleda

POLITIKA: Formirana vlast u Svrljigu koja će voditi opštinu naredne četiri godine

Podeli sa prijateljima:

Juče je održana konstitutivna sednica Skupštine opštine Svrljig na kojoj su izabrani rukovodeći organi. Skupština opštine Svrljig broji 27 odbornika, a najveći broj mandata dobili su predstavnici Ujedinjene seljačke stranke (12) i koalicija oko Srpske napredne stranke (10). U skupštinske klupe ušla je i Grupa građana “Pokret za spas Svrljiga” sa tri mandata, dok po jedan mandat imaju Srbija protiv nasilja i Pokret Mi snaga naroda.

Sednica Skupštine opštine Svrljig, foto: M.M.
Sednica Skupštine opštine Svrljig, foto: M.M.

U koaliciji su Ujedinjena seljačka stranka i Srpska napredna stranka, a na samoj sednici SO Svrljig moglo se videti da je odbornica Mi snaga naroda usko sarađivala sa odbornicima Srpske napredne stranke, pri čemu su se obistinile tvrdnje i političke spekulacije da je postojao neki dogovor i pre izbora. Inače, vredno je istaći da je odbornica Pokreta Mi snaga naroda glasala uglavnom za sve predložene tačke i izbore organa na jučerašnjoj sednici SO Svrljig, što najverovatnije do sada prvi slučaj u Srbiji – da je neko iz ovog pokreta podržao SNS i koalicione partnere.

Odbornici SO Svrljig, foto: M.M.
Odbornici SO Svrljig, foto: M.M.

Za predsednicu Skupštine opštine Svrljig izabrana je Milena Stanković sa liste Srpske napredne stranke, dok je za zamenicu postavljena Tatjana Lazarević, koja je ovu funkciju obavljala i u prošlom mandatu. Sekretar Skupštine opštine Svrljig je Bojana Golubović.

Za predsednika opštine Svrljig izabran je Miroslav Marković iz Ujedinjene seljačke stranke, koji je opštinu Svrljig vodio u protekle četiri godine. Za njegovog zamenika izabran je Mladen Mitić iz redova Srpske napredne stranke.

Takođe, juče su izabrani i članovi Opštinskog veća opštine Svrljig: Tarzan Asanović (USS), Ivan Milivojević (USS), Milan Mihajlović (SNS), Mihajlo Petković (SNS) i Julijana Osmanović (SNS).

2 Responses

  1. Izaslanici naredbodavca boraviše u Svrljigu deleći direktive.Tako je sada 90 procenata Svrljižana nezadovoljno,barem delimično.Ovo što pišem može smetati samo onima koji od svega ovoga imaju koristi.Sada na primer opštinsko veće liči na socijalnu ustanovu,a sa sumnjivom stručnošću i sposobnošću.Neka od glavnih opštinskih kadrovskih rešenja zaprepastiše Svrljižane,koji se Bogu mole da ih sačuva od propadanja. Zadovoljni mogu biti odbornici jer će štrpnuti dobre dnevnice na svakoj održanoj skupštini. Da ne zaboravim,većnici će mesečno dobiti za svoj*težak,stručan i koristan*rad po najmanje 4o hiljada mesečno,a biće to i povećano za odgovoran rad ove fenomenalne ekipe. Mogao bih o našim političkim temama još mnogo da kažem,ali prepuštam narodu da se zainteresuje i shvati šta se ponovo dogodilo zahvaljujući nepromišljenom glasanju.Sreća što na vrhu Srbije stoji Aleksandar Veličanstveni,pa ne brinem ni za sudbinu Svrljiga koji ide u svetlu budućnost.

  2. Kakav skup nestručnih ali podobnih! Većina ovih je takva da vas bude sramota da sa njima razgovarate o bilo čemu jer su, uglavnom, nekulturni, poluobrazovani, bezobrazni….
    Kakav narod-takva vlast!
    Jel zaista neko normalan može da zamisli da će oni koji su izabrani od najneobrazovnijih, najnepismenijih i najmanje inteligentnih da budu drugačiji.?
    Zato i imamo političare ovakve kakve imamo. I na lokalu i na državnom nivou.
    Sve sami “domaćini i domaćice”, preletači i kvazi znalci.
    To je politika koju godinama sprovodi nesrećni SNS, sa nesrećom zvanom Aleksandar Vučić i još nesretnijim podanicima širom opoganjene i orobljene Srbije!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Fudbal

Škola fudbala „Džekson 018” osvojila prvu nagradu od osnivanja kluba

Sportske vesti

Dramatična pobeda FK Svrljig u četvrtom kolu Zone Centar: Savladana Mladost iz Batušinca sa 3:2

Odlična vest

Opština Svrljig dobija jedinstveno upravno mesto

Negovanje tradicije

17. SABOR GAJDAŠA BALKANSKIH ZEMALJA U SVRLJIGU

Obaveštenje

Najava preventivnih pregleda u Domu zdravlja Svrljig

Sport

FUDBAL: Pioniri iz Svrljiga ponovo na fudbalskom terenu posle duže pauze

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano