Search
Close this search box.
Javni poziv
Broj pregleda

Poziv za energetsku sanaciju objekata od javnog značaja do 8. jula

Podeli sa prijateljima:

Ministarstvo rudarstva i energetike Vlade Republike Srbije raspisalo je javni poziv za energetsku sanaciju objekata od javnog značaja za jedinice lokalne samouprave i gradske opštine, koji će biti otvoren do 8. jula.

ministarstvo

Ministarka Dubravka Đedović Handanović istakla je da je resorno ministarstvo za energetsku sanaciju javnih objekata izdvojilo 800 miliona dinara, dvostruko više nego prošle godine, čime će biti unapređen boravak u njima za đake i nastavnike, pacijente i lekare, sportiste, kulturne radnike i zaposlene u administraciji.

Prema njenim rečima, time se smanjuje potrošnja energije od 20 do 50 odsto, umanjuju se finansijski troškovi u zimskom i letnjem periodu i štiti se životna sredina.

Na prošlogodišnjem javnom pozivu, kako je navela, Ministarstvo i lokalne samouprave uložile su više od 665 miliona dinara za energetsku sanaciju škola, upravnih zgrada, vrtića, domova kulture, domova zdravlja, sportskih objekata, postrojenja za preradu vode i javnog osvetljenja u 21 lokalnoj samoupravi.

Đedović Handanović je, izrazivši očekivanje da će ove godine broj lokalnih samouprava biti povećan, istakla da je u prethodnom periodu država izdvojila sredstva za energetsku sanaciju 165 objekata od javnog značaja, u kojima su smanjene emisije ugljen-dioksida za približno 15.000 tona godišnje i u koje je uloženo oko 3,6 milijardi dinara.

Ona je naglasila da je energetska efikasnost novi izvor energije, te da država nikada ranije nije ovoliko ulagala u energetsku sanaciju javnih objekata, domaćinstava i stambenih zgrada.

(Vlada Srbije)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Fudbal

Škola fudbala „Džekson 018” osvojila prvu nagradu od osnivanja kluba

Sportske vesti

Dramatična pobeda FK Svrljig u četvrtom kolu Zone Centar: Savladana Mladost iz Batušinca sa 3:2

Odlična vest

Opština Svrljig dobija jedinstveno upravno mesto

Negovanje tradicije

17. SABOR GAJDAŠA BALKANSKIH ZEMALJA U SVRLJIGU

Obaveštenje

Najava preventivnih pregleda u Domu zdravlja Svrljig

Sport

FUDBAL: Pioniri iz Svrljiga ponovo na fudbalskom terenu posle duže pauze

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano